woodArt

En av mine lidenskaper gjelder treet. Jeg elsker denne naturlige materialet og jo mer ufullkomne de er, jo mer inspirerer de meg. Igjen og igjen har jeg ideer i hode mitt og gjennomføre de med mye kjærlighet. Bare noen få ganger får det mer enn en lignende stykk, fordi det er mer spennende å lage noen nytt, enn det same flere ganger.

I de siste årene har jeg funnet kompensasjon til jobb i arbeidet med tre. Jeg elsker å lage noe spesielt ut av ingenting. Jeg trenger ikke å kjøpe dyre materialer og lager fine ting av det. For meg er det ofte enkle materialer, rester eller gjenbruk som inspirere meg. Men jeg liker også å lage en individuelt blikkfang av en massenprodukt.
Ofte trengs bare kreativiteten og litt teknisk ferdighet, for å lager en nytt produkt, som gleder meg som «designer» og en andre som få nyte av det.
På denne siden kan du folge bloggen om WoodArt, hvor jeg viser frem ting jeg selv har utformet og lagt. Jeg liker endringer og lage veldig sjelden to like ting.
Kanskje jeg kan inspirere deg, for å jobbe med tre. Du trenger ikke mye verktøy og kunnskap og hvis du trenger hjelp bare skrive og spørre meg om hjelp. Forskjellige ting kan du fint realisere sammen med barna og å se stoltheten i deres øyene når et selv lagd stykke blir ferdig, er den største belønnin en kan få. Det er bare å prøve det og oppleve dette selv.

 

Benke til Sandviken Camping

Jeg fikk lov å bygge disse flotte benkene som skal stå langs vannkanten av Tinnsjøen. Mange vil ta seg av disse benkene og mange vil ta bilder av utsikten samt benkene. Så jeg syns det er en ære å få bygge de.

Tinnsjø benken

med en god gamal campingvogn på side, forteller benken litt om Tinnsjøen

Sandviken Camping benk

en av de eldste bildene på campingen er en boble med telt ved siden rett ved strandkanten. Derfor må bare boble vare på denne benken.

 

 

 

Øystein Hauge benk

Motto til campingen er å få en pust i hverdagen og bare nyte tiden, derfor passer hans sitat veldig godt her.

en benk til

var nødvendig ved bussholdeplass ved Sandviken Camping, da den gamle var alt for lett for å kunne stå stødig i vindkaster.

benk ved Sandviken bussholdeplass benk ved Sandviken bussholdeplass

Trollbo

Som ung jente samlet jeg dukke leketøy av tre. For å vise dem frem har jeg lagd et bord med gjennomsiktig plate på, for å beskytte den mot vær bygget jeg et hus og til slut ble det to troll til som sitter ved bordet 😉

#TinnTroll trollbo

TinnTroll

Endelig har mennene mine fått et navn 🙂 TinnTroll etter kommune hvor de stå rundt om kring. De blir mer og mer kjent og har vært allerede i værmeldingen 😉 Så hvem som vet og de blir en dag dette man husker når man tenke på Austbygde 😉

I hvert fall har de nå fått sitt eget Facebook og Instagram side 😉 følg oss gjene

Pilegrimsbenk

Jeg designer og lager benk til Kvite Kyrkjer Pilegrimsleden. Syns det er viktig med en pause, til å slappe av etter en krevende stigning eller for å nyte en vakker utsikt. Å vare pilegrim er ikke bare å gå mot et mål. Like viktig er det å bruke tiden med seg selv og møte sine egne tanker.

pilegrimsbenk ved Månastien
pilegrimsbenk ved Månastien
kvite kyrkjer pilegrimsbenk
storproduksjon

mine menn 🙂

Det er allerede lenge siden jeg har lagt mitt første man av tre. Vi har bygget en veranda og det har vært så mange stykke trebjelker for mye at jeg sette de sammen til en nattevakt med lykt. Etterpå lagde jeg noen som siste gjestene veien til mitt lille hotell og nå har jeg begynt på nytt med det. En som sitter foran huset og passer på oss, deretter en fisker som sitter «i» Tinnsjøen osv. imidlertid er jeg kjent for mine man her i bygde og de dukker opp flere steder.

«landet trenger nye menn»

I Austbygde finnes en turvei fra Sandviken Camping, som skal få gjester opp på fjell for å nyte den vakker utsikten. Men «bare» å gå på tur er kjedelig for noen barn og så har jeg begynt å bygge flere «troll» som leker og gjemme seg i skogen.

pust i bakken benk Austbygde«pust i bakken benk»

Ved gangvei fra eldreshus til sentrum var det en veldig sliten benk, og jeg var bare lei dem. Nå er det to men som du kan sitter på knær og lene deg i deres arme, for å ta en pust i bakken 🙂