strikkArt

unperfekt.no-strikkArt logo

min andre store lidenskapen har alltid vært å strikke og å hekle. Det er bra å sitte foran TV-en og gjøre noe.  I Norge har jeg nå endelig tid for å følge lidenskapen igjen.

Jeg var fra første dag i Norge veldig imponert av de tradisjonelle mønster i genser og kofte og at nordmann setter stor pris på en håndstrikket genser. Fordi jeg klarte ikke å ta med tråden på baksiden i mønsterstrikk, har jeg funnet, som perfekt løsning for meg, dobbelt strikk teknikken. Jeg har vært forelsket med en gang, fordi jeg må ikke tenke på lange tråd sprang og kan vare helt fri i kreativiteten min.

Etterhvert flyttet en Brother strikkemaskinen inn og jeg fikk arvet den gamle rundstrikkemaskinen fra en gammelt naboer etter sin farmor. Det blir spennende å se hvordan det blir i framtiden.

Nå er det nesten ikke nok tid for å rekke alt 😉

Se gjerne også på min Ravelry profil.

Engler

Jeg ble inspirert av et bilde av Sandnes engler og har begynt å lage en helt haug med engler, strikkete og heklete. Tror verden trenger engler som gir håp i vanskelige tider.

strikkete og heklete engler
strikkete og heklete engler
heklete engler
heklete variant engler

Stabburgenser

Stabburgenser er mitt siste design. Jeg  er helt forelsket i de gamle Stabbur som står rund om kring på nesten hver gård her i Tinn. Jeg syns de har fortjent at en genser ble strikket med denne motivet. Jeg har strikket genser i den for meg så typiske norske rundfellingen og i Hulderull garn. Det er et naturlig og kortreist garn fra Tinn og hva kunne passe bedre til denne genseren?

Stabburgenser
Stabburgenser, bilde tatt foran en av de gamle stabbur i Tinn museum Rjukan

Kystpilegrimsgenser

Smøla pilegrimssenter har sport etter innspill til en ny kystpilegrimsgenser og inviterte til konkurranse. I dag fikk jeg telefonen at valget fallt for mitt forslag og de var hva de har skrevet på Facebook i dag

Idag er det ei stor glede å ha kåra vinnaren av konkurransen KYSTPILEGRIMGENSAREN!
Det vart Ingrid Wiens.
For ein flott gensar ho har designa!
Vi lot oss også berøre av historia bak:(gjengitt etter tillatelse)
«Jeg er en tysk kvinne som har bodd i Norge side 2015.
I 2014 gikk jeg på en lang pilegrimstur fra Tyskland til Santiago de Compostela i Spania. Etter at jeg kom til Norge har jeg brukt tiden og kunnskapen om strikking for å bearbeide det jeg opplevde på pilegrimsveien min. Jeg har „designet“ og strikket to kofter med ulike „pilegrimsmotiver“ som har vært typisk for min vei. Likevel er jeg fortsatt ikke „ferdig“ med å bearbeide mine opplevelser.Kystpilegrimsgenser
Kanskje du stusser over mitt design navn „uperfekt.no“. Jeg vokste opp i Tyskland med et  stort press om å være så perfekt som mulig. Gjennom min pilegrimsvandring opplevde jeg en stor glede i å vandre iden, i mine øyner „uperfekte“, naturen, hvor alt fikk lov å vokse uten at mennesker ordner opp i det. Det var det jeg ville ønsker meg for oss menneske også. På same måte er håndarbeid aldri helt likt og perfekte. Derfor syns jeg „uperfekt.no» passer „perfekt“ til meg 🙂«
Oppskrift finnes på Ravelry  
Kystpilegrimsgenser herre
Kystpilegrimsgenser herre
Kystpilegrimsgenser herre
før brodering av logoen

Inspirert av/i Tinn

Etter jeg flytter til Norge ble jeg forelsket i de norske kofter. Jeg liker de gamle mønster og mest når det har tilknytning til et by eller en område.

Aronstavkofte

AronstavkofteDenne kofte kaller jeg «Aronstavkofte» etter Aronstavmønster jeg strikket i bolen. Denne mønster er en gamal broderimønster fra Tinn, som ble brodert på skjorte til skjælestakk i 18 hundre talet.

Hekter til koften har Gullsmed Jørgen Sando fra Rjukan lagt spesiell til denne mønster.Aronstavmønster

Dette er broderi mønster jeg tok til strikkemønster

Tinn Beltekofte

Også inspirert av Tinn er denne kofte. Idéen kommet fra belte mønsteret som blir brukt til Tinn bunaden.

Tinn belte kofteKoften har jeg strikket  til  min  mor  i  klassiske  norske farger.

Tinn belte mønster

 

 

og dette er grindvev mønster jeg tok til inspirasjon

TinnsjøenkofteTinnsjøen kofte

relativt tilfeldig har jeg funnet en gamle oppskrift til «Tinnsjøen» kofte i koftegruppens mønsterarkiv. Da er det jo helt naturlig at jeg måtte prøver meg med det. Jeg har strikket disse koftene på strikkemaskin og i forskjellige utgaver, litt mer modern en den opprinnelige mønster.

 

Tinnsjø sitteunderlagSitteunderlag Tinn

Bygdene fra Tinn kommune ligger rund Tinnsjøen og da hver normen skulle har en sitteunderlag valgte jeg dette motivet til mitt. Den er strikket i doubleface i Rauma Finull garn og ble tovet etterpå.

 

Tinnsjø lue

Det første plagg jeg strikker etter inspirasjon i Tinn er Tinnsjø luen, som viser utsikten over Tinnsjøen ved Sandviken Camping i Austbygde.

Tinnsjø lue Denne første varianten er dobbelt strikket

og det er utsikten som inspirerte megutsikten ved Sandvikan Camping i Austbygde

 

Tinnsjø lueinntil i dag har jeg også strikket 3 varianter av dette mønsteret med strikkemaskinen

 

 

double face

Mustang teppe

Da ble bryllupsgaven til to Mustang gale unge tyske ferdig. Jeg må sier meg veldig fornøyd og litt stolt 🙂
Teppe er strikket i Rauma PT5 Sport garn i dobbel strikk teknikk, skrift ble brodert på i maskesting etterpå. Teppe måler 75 x 108 cm.

Mustang teppe front side
front side
Mustang teppe bak side
bak side

Babyteppe

Også i double face ble denne babyteppe strikket. Jeg bruker gamle norske mønster til en liten tysk gutt. Skriften ble brodert på i maskesting.

personlig babyteppe i double face

Doubleface er et veldig spennende og fleksibel teknikk, fordi du er ikke avhengig av å tenke på lange trådsprang når du lager mønster.

Kindertafel lue
alt began med dette design til «Kindertafel prosjekt» i Tyskland
Babyskjørt med kofte
Babyskjørt med kofte
Bordeauxdogge lue
bordeauxdogge lue
Drager skjerf
drager skjerf
genser til en jente som elsker alle dyr
genser til en jente som elsker alle dyr

Hulderull

Hulderull er et lite bedrift i Tessungdalen som lager et naturlig garn av Grå Trøndersau. Jeg har strikket mit andre Pilegrimskofte ut av dette garnet som er so mjuk og varm. Garnet inspirerte meg også til pannebånd, sjal og jakkesjal. Mer informasjoner om Hulderull finner du her

Hulderull jakkesjal
jakkesjal i 2 tråds garn

 

Hulderull pannebånd og pulsvanter
pannebånd og pulsvanter med keltiske fletter i 2 tråds garn

 

Hulderull skjerf
skjerf etter inspirasjon fra «Pfeilraupe», vaffelstrikk i 1 tråds garn
Skuldervarmer
skuldervarmer med «Rapunzel» flette. strikket på tvers med forkorte pinne bare rett.

Mosambik Genser

fargerike afrikanske mønster
de fargerike mønster
Mosambik genser
klassisk rundfelling, og godt til bruk av rester

Jeg liker de vakre, fargerike mønster fra Afrika og de som inspirasjon til denne genser. Jeg kaller den mosambik genser etter en stor katastrofe der. Jeg tilbud mønster til en magasin for å donnere litt penger til Mosambik, men de svarte dessverre ikke.