pattern shop

For alle som har lyst å strikke en av mine mønster, har jeg sett noen inn på Ravelry. Du finner tilsvarende lenken under hver mønster. Jeg ønsker deg lykke til med strikking og hvis du har spørsmål eller forslag kan du gjerne sende meg en melding.

Kystpilegrimsgenser

er den offisielle genser til pilegrim så gå langs kysten til Trondheim. Designet er inspirert av pilegrimsleden som går langs kysten mellom hav og fjell og fra kirke til kirke.
Logoen viser veien og er den røde tråden som pilegrimer følger, derfor liggen den mellom havets bølger og konturer av landskapet, som på same måte går opp og ned som bølgene.
Bølgene speiles også i livets gang. En pilegrim går ikke bare opp og ned gjennom det ytre landskapet, men kan også gå gjennom emosjonale bølger gjennom sin vandring.

Ved ermene er mønsteret framstilt på en forenklet måte, med bare „bølger“ for hav og fjell og den „røde tråden“ mellom.
Hoved mønsteret består av 3 deler:
Logoen som strikkes bare en gang, en del med kirken og en del med fisk, som gjentas genseren rundt.

Genser til dame er strikket litt mer «fargerik» med raglanfelling en genseren til mann som blir strikket med «isydd erme». Mønster er tilgjengelig  i størrelser fra XS til XXXL.

kystpilegrimsgenser
version til man, hvor mønsteret strikkes i hvit og rød på grå grunn

Kystpilegrimsgenser

Kvite Kyrkje genser

Dette er genseren til prosjektet «Pilegrimsveien mellom dei kvite kyrkjer rundt Tinnsjøen». Genser blir strikket med raglan felling i et stykk. Border langs med vrangbord og skriften rundt bærestykk blir strikket inn med en gang, mens kirkene blir brodert på i maskesting etterpå.

Rjukan – Notodden

Industriarv genser

Rjukan-Notodden industriarvgenser

Selvfølgelig kan du også laste ned oppskrift til Rjukan – Notodden Industriarvgenser ned på Ravelry og handle Garn hos din nærmeste Rauma forhandler. Men du har også mulighet for å kjøpe strikkepakke til genseren. Mina’s kreative hjørne i Rjukan sendes gjerne strikkepakke hjem til deg.

Alle informasjoner om genseren og bestillings informasjoner finnes på eget hjemmeside av industriarv genseren.

Oppskriften inneholder alle størrelser fra 86 til XXL, beskrivelse hvordan man lage en kofte isteden for en genser og selvfølgelig mønster til vinterset for å bruke opp garn etter genser strikk.

følg linken til Ravelry

Pilger på vei til Santiago

Under overskriften «PilegrimsArt» har jeg designer denne pilegrims koften. Koften viser en pilegrim som følger kamskjell til sitt mål katedralen fra Santiago de Compostela. Pilegrimen og kamskjell er de tegn vi følger på veien mot Santiago. Men også korset har en stor betydning på en pilegrimsvandringen. Om det er Cruz del Ferro i Spania, vårt tro eller for gud, korset hører med på denne koften.

Hvis du har også gått pilegrimsveien og ønsker å strikke en slik kofte kan du følge denne linken til Ravelry

Jeg bestemte meg å strikke koften i en helt naturlig norsk ull, som blir produsert her på bygde vårt. For meg speiles det naturlighet og enkelthet fra veien. Men jeg ble veldig overrask hvor mjukt garnet er og hvor godt jeg likte å strikke med det. so tusen takk til Hulderull.

Katedralen av Santiago de Compostela - pilegrimens mål
Katedralen av Santiago de Compostela – pilegrimens mål
pilegrim på vei mot Santiago de Compostela
Pilegrimen følger kamskjellen mot Santiago

Tinnsjø lue

Tinnsjøen er innsjøen vi se på når vi se ut av vinduet. Han er innrammet av fjell og speiles motivet til denne luen. På grunn av lange trådsprang, blir luen strikket i dobbeltstrikk teknikken, men blir derfor også dobbelt  varm. oppskriften du kan laste ned på Ravelry inneholder også beskrivelse av denne teknikken. Når man først har skjønt hva man egentlig gjør åpnes mange nye muligheter i strikkeverden.

Tinnsjø panorama
Tinnsjø panorama
Tinnsjø lue
Tinnsjø lue

 

 

 

Pilegrims motive

med denne motivene er det mulig å strikke unike plagg til pilegrimsvandringen. Oppskriften inneholder pilegrimen, 2 størrelser av kamskjellen og skrift og i tillegg mønster til katedralen fra Santiago de Compostela. Oppskriften inneholder bare mønster til motivene ikke oppskriften til luen for at du kan strikke hva som helst med det. F.eks. gryteklut, kofte eller genser, skjerf, lue…. bare fantasien som setter grensen

direkte link til Ravelry

hest med vogn

For alle som liker hest kan du få denne mønster gratis på Ravelry. Mønsteret er 75 maske og 50 omgang stor.

strikkemønster hest med vogn