Luer

Luer strikker jeg allerede siden jeg har kommet til Norge og jeg liker veldig å designe nye mønster, noen gang bare for den ene spesielle personen. Jeg liker å strikker luer, det er bare småstrikk som gjør at man veldig rask se resultatet. Luen som jeg strikker med maskin er strikket i vanlig mønsterstrikk men med dobbelt kant. Slik kan jeg gjemme de lange trådsprang under belegget og den blir fint og varm rundt ørene.

Sandviken Camping lue

I år ønsket driver paret fra campingen en ny design til luen. Inspirert av min SolidAhritäts lue ønsket de noen liknende. Så valgte vi noen motiver som passer til campinglivet og jeg er veldig spent på hva gjestene vil sier.

Sandviken Camping lue bak Sandviken Camping lue front

Evolusjon – Harley Davidson

Jeg fikk tilsend et bilde med spørsmål om det er mulig å strikke det som lue. Ja vel, tror det kunne blir vanskelig men prøver det. La inn bilde i DK og den ble bedre en jeg trodde, litt fin justering og voila da er luen ferdig 🙂

Evolusjon-Harley DavidsonEvolusjon-Harley Davidson

SolidAhrität, hjelp til flomofre i Tyskland

i det siste har jeg strikket til flomofre i Eifel og Ahr område i Tyskland. Det ble lue med gamle norske mønster men også noen nye egne mønster.SolidAhrität

de som bryr seg
til de som bryr seg ved Eifel og Ahr

 

elgjeger lueElgjeger lue

En takk til en gruppe elgjeger (Bratterud banden) som holder vedlike Sandviken/Hovin og tillater at andre få også nyte av denne flotte område.

 

Pilgrimsmotiver

er denne gangen inspirasjonskilde til luene. Det gjelder begge deler Olavsleden og Caminoen.

Pilger Mützen

alt blir bra lueAlt blir bra er motto i corona året 2020 og må selvfølgelig blir strikket i regnbues farger.

 

Ponyhof lue

 

 

 

I tyskland sier man «livet er ikke en Ponyhof» når man vil sier det er ikke alltid lett, men det gjelder ikke for min niese, som har kjøpt seg en småbruk for å få plass for seg selv og dyrene sine og så er livet et Ponyhof 🙂

Tinn luer

 

all disse luer har en i felles, de er inspirert av Tinn. Da er det «Tinnsjø luen» som jeg har vist før, men også Rjukan lue med loga av Visit Rjukan på eller de med motiver av Rjukan – Notodden Industriarv på.

 

Stabbur lue

 

 

 

Men også Stabbur luen er selffølgelig inspirert av Tinn. På hver og en gård stå det disse spesielle Stabbur, som er så kjent for norske men ikke for utenlandske gjester, som ofte spørre om hva er det med disse små hus?

 

Star Wars lue

Vi har også noen Star Wars fans i familien og derfor funnet jeg fram en passe mønster på Pinterest og strikket disse to luene til paret.

Knoten lue Knoten lue«Knoten» er en tysk ølpub i Düsseldorf. Mine venner har det så vanskelig i år på grunn av korona og nedstenging at  jeg måtte bare strikker lue med deres logo på for å oppmuntre de litt.

 

ku lueog vertaneren vårt,

måtte i så fall få en ku lue