industriarv design

Jeg har vært så heldig og få lov å designe denne helt unike genser.

Genseren blir en kombinasjon av norsk kultur og industriarven, med klassik norsk rundfelling og motivene fra Industriarven.

Fargene er påvirket også av Rjukan-Notodden industriarv.

Industriarvgenser Rjukan-Notodden Industriarv

Disse bildene viser veien fra første idé til ferdig produkt. På første gang strikket jeg en lue og sendte bilde til industriarvsenteret i Rjukan for å spørre om det er lov å bruke deres logo og piktogrammer. Men de syns det har vært en fin idé med å skape en ekte industriarv genser. Da var det bare å strikke en genser av den første mønster.
Jeg brukte den gamle Telemarksmønster og logo og piktogrammer fra NIA. Da jeg kom tilbake med denne første genseren bestemte vi fargene som passer til NIAs fargekoder og valgte å prøve deres bølgende  border ved vrangbord. Til slutt kutter jeg ut hele Telemarks designet og strikket en helt rent og enkelt genser. Da ble alle fornøyd.

Mars 2019 var vi endelig klar å promotere den nye industriarv genseren.

Grunnen for at jeg har vært engasjert i dette prosjekt var at turister som kommer til Vemork for oppleve den store Industriarven blir også oppmerksom på den store kulturelle arven fra bygdene. Derfor var det viktig for meg å bruke den klassiske norske rundt fellingen, som strikkes i et stykk til genseren. Og selvfølgelig kunne den bare blitt strikket i rent norsk ull fra Rauma Ullfabrik.

avisartikel fra RA om presentasjon av Industriarvgenseren

Men dessverre gikk ikke alt etter planen. Jeg skrev oppskrift  i 3 språk og fra størrelse XS XXL og NIA bestillte 10 strikkepakker til salg i Nottoden og Rjukan. Også vår lokale garnbutikk var med på dette.
Deretter ønsket  NIA oppskriften skulle være tilgjengelig også i barne størrelser og de ønsket seg i tillegg en oppskrift til noen smått, for ikke alle ville prøver seg med en hel genser. Så skrev jeg oppskrift til barn fra størrelse 86 og oppover og en til Lue, hals og pulsvarmere. Men….. og akkurat der slutter historien.

NIA har aldri prøve seg med disse strikkepakkene og imidlertid har genseren også havnet i en skuff og blir helt glemt bort. NIA hadde aldri skrevet om genseren på deres nettside eller Facebook side og tross at idé til oppskrift og strikkepakke kom fra NIA.

Ja slik kan det går og det føles noen gang at all jobben jeg har gjort var unødvendig, men…. også det er ikke helt riktig, fordi jeg har lært utrolig mye i dette prosjektet.

Så hvis du i dag få lyst til å strikke deg denne helt unike Industriarvgenser få du kjøpt oppskrift fra 86 til XXL på Ravelry der du kan laste den ned med en gang.