industriarv design

Jeg har vært så heldig og få lov å designe denne helt unike genser.

Genseren blir en kombinasjon av norsk kultur og industriarven, med klassik norsk rundfelling og motivene fra Industriarven.

Fargene er påvirket også av Rjukan-Notodden industriarv.

Les mer om historien bak denne genseren og hvordan du kan bestille oppskrift eller strikkepakke på sin egen hjemmeside 🙂

Industriarvgenser

Industriarvgenser Rjukan-Notodden Industriarv

Disse bildene viser veien fra første idé til ferdig produkt. På første gang strikket jeg en lue og sente bilde til industriarvsenteret i Rjukan for å spørre om det er lov å bruke deres logo og piktogrammer. Men de syns det har vært en fin idé med å skape en ekte industriarv genser. Da var det bare å strikke en genser av den første mønster jeg sett sammen ut av den gamle Telemarksmønster og deres logo og piktogrammer. Nr jeg kommer tilbake med første genseren bestemte vi fargene som passer til deres design og valgte å prøve bølgende  border ved vrangbord. Til slutt kutter jeg ut hele Telemarks designet og strikket en helt rent og enkelt genser. Da ble alle fornøyd.

Mars 2019 var vi endelig klar å promotere den nye industriarv genseren.

Jeg ønsker at turister som kommer til Vemork for oppleve den store industriarven blir også oppmerksom til den store kulturelle arven fra bygdene. Så prøver jeg å koble de sammen og benytter meg av den tradisjonelle norske rundt fellingen, hvor genseren blir strikket i et stykk, som er ikke vanlig i resten av verden og  bruker ekt norsk ull for å strikke genseren.

Nå er strikkepakke med oppskrift i 3 språk og fra størrelse 86 til XXL tilgjengelig i butikken fra Industriarvsenter i Rjukan og Notodden samt i Norges beste garnbutikk 2018 Minas kreative hjørne i Rjukan. I tillegg til oppskrift til genser få du også oppskrift til å strikke vinterset av garnet som er for mye etter genseren.

avisartikel fra RA om presentasjon av Industriarvgenseren