dobbelt jaquard

Dobbelt jaquard var opprinnelig grunnen for å kjøpe strikkemaskinen min. Det er teknikken som kommer nærmest den dobbel strikk teknikken jeg har strikket for hånd. Men dessverre er plagget som er strikket med denne jaquard teknikken ikke like fin på begge sider.

Teknikken stiller i tillegg noen krav på garnet som kan brukes. Ved en finstrikker som min KH940 skulle løypelengde vare i hvert fall 420m/100g, så strikkingen med Fabel fra Drops eller Alv og Huldra fra Hillesvåg funderer veldig fint, mens vanlig strikkegarn som Sisu er for tykk og er veldig krevende å strikke med.

genser med dobbeltstrikk borderGenser med DBJ Border

I stede for å strikke mønsterstrikk ned på genser har jeg denne gangen strikket border i dobbelt strikk, slik ble det ikke lange trådsprang som henger seg inn i belte. Mønster kommer fra et  gammelt  garnstudio  genser 😉

Mønster fra garnstudiodobbelstrikk border

 

Mustang jakke

denne gangen brukte jeg teknikken til å lage en jakke til min «Mustanggale» svåger.
Jeg hadde flaks da jeg var innom Oleana og fikk kjøpt kjempe fin og tynn garn som jeg kunne bruke til det.

Mustang jakke
jakke med Mustang bil logo
Mustang jakke
V8 på fronten av Mustang jakken

Bowling-Pute

Mine foreldre har «kegelt» (en litt annen variant av bowling) i nesten hele sitt liv.
Nå ble loungen på banen nyoppusset og da var det på tide å strikke en «Kegel – pute» til de. Håper de gleder seg 🙂

Kegelkissen gut Holz

«Familie våpenskjold»familie våpenskjold

Noen år siden har jeg lagt et våpenskjold for å pynte noen gamle stoler. Nå ble det ei strikkemønster ut av det og vi har et «bilde» mer i gangen 😉

Skjerf med 2 og 3 farger

Jeg ville prøve hvordan jeg få det til å strikke 2 farge og 3 farge jaquard i et stykke, slik at bakside blir fint også i den delen med 3 farger.
Jeg strikket med Alv garn fra Hillesvåg og SP 2**/2** med 2 farger og SP 2**/2 med 3 farger. Jeg blir rimelig fornøyd med resultatet men oppdager at optikken blir litt annerledes på frontsiden og i tillegg blir det litt strammere med 3 en med 2 farger. Så man skulle nøye tenke på om man skulle ikke strikke 3 farger hele veien f.eks i en genser.

2 og 3 farge jaquard 2 og 3 farge jaquard

Sitteunderlag fra Tinn

Etter mange luer har jeg nå endelig funnet det rette garn til å strikke sitteunderlag, Hillesvåg Huldra. motiver er som ofte inspirert av Tinn. sitteunderlag fra Tinn
Rjukan har helt spesielle brannhydranter som er inn i verdensarven. Gullsmed Jørgen Sando har allerede lagd flere smykker med dette motiv og derfor fikk han dette spesielle sitteunderlaget, Gaustatoppen som dominerer Tinn, utsikten over Tinnsjøen fra Sandviken Camping, som er like vakker og logoen av vår lille pilegrmisvei «Kvite Kyrkjer». Vi få se hva som kommer senere.

Pilegrims skjerf

pilegrims skjerfI denne teknikker har jeg strikket skjerfet med motiver fra pilegrimsveien mot Santiago de Compostella i Spania. Mønster av kamskjellen og pilegrim har jeg lagd selv.

Skjerfet er strikket i Alv fra Hillesvåg i de klassiske fargene fra Jakobsveien og du kan se veldig godt hvordan baksiden av denne jaquard teknikken blir.

Maskeprøve: SP 2/1
40 m x 40 omg. = 10 cm

Skjerfet er 100 maske bred og 650 omgang lang og veier 220 g

Pilegrims veske

For å få en litt tykkere og stabilere veske har jeg strikket disse veskene også i dobbelt jaquard og med litt mindre spenning en jeg vanligvis vil bruke med same garn. Jeg strikket det i 3 forskjellige garn, Huldra fra Hifa, Sisu fra Sandnes og Fabel fra Drops. Som jeg skrevet lenger oppe var Sisu veldig krevende å strikke med, så det kommer jeg ikke til å bruke en gang til. Fabel gir en veldig stabil veske, som er fint til å henge på belte, mens Huldra er litt mjukere og virker litt finere og dermed fint med bånd. Båndet er også strikket i dobbelt jaquard, men det er ikke moro å strikke i denne teknikk med så lite masker, da alle omgang blir strikket 2 ganger, en gang i hver farge.

pilger veske
blå er strikket i Sisu SP 7/5, den røde i Fabel SP 4/2
Pilegrims veske
denne vesken er strikket i huldra SP 3/1

Det blir bedre og bedre med denne teknikken, etter jeg har funnet ut at det er mye bedre å strikke med same maskespenning på hoved og ribb seng. I stede for flere mønstrelapp ble det en veske, gryteklut, putetrekk og brikke.

et hjerte for Skirvaet hjerte for Tinn

Kameraveske til Instax mini

Barnebarn hat fått nytt kamera til jul og ønsket seg en veske til det.
Da er dobbelt jaquard i kombinasjon med Drops Fabel perfekt.

Kameraveske til Instax mini ferdig syddi T-for strikket veske

Julemarked ved pilegrimssenter i Oslo

Til julemarked har jeg lagd forskjellige småplagg med pilegrims orientert motiver, til Olavleden men likeså til Caminoen. Jeg er veldig spent på hva pilegrim vil sier til det.